TrendForce: глобальні поставки ноутбуків за рік зросли — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

TrendForce: глобальні поставки ноутбуків за рік зросли

Технології&Авто
178
За даними звіту TrendForce, на ринку ноутбуків спостерігається зростання, яке перевершило очікування аналітиків. За підсумками другого кварталу 2018 року сукупний обсяг поставок ноутбуків по всьому світу склав 41,08 млн одиниць.
Це на 2,8% більше, ніж в аналогічному періоді попереднього року і на 10,2% більше результату попереднього кварталу.
Найбільшим обсягом поставок ноутбуків може похвалитися компанія HP, вона контролює 26,2% цього ринку. Причому, в порівнянні з попереднім кварталом вона змогла збільшити збут майже на 20%. Обсяг поставок ноутбуків цієї компанії склав 10,77 млн пристроїв.
На другому місці опинилася компанія Lenovo з показником 20% частки ринку (8,2 млн реалізованих пристроїв). Однак вона продемонструвала невелике зростання обсягів поставок (на 3,8%), а її ринкова частка і зовсім знизилася.
Ще одна американська компанія Dell – продемонструвала приріст поставок відразу на 30%, що дозволило їй впритул підібратися до компанії Lenovo за часткою глобального ринку – 19,6% (8,05 млн пристроїв). Основним джерелом зростання поставок став комерційний сегмент.
Відмінне зростання показала і компанія Acer – на 18%. Завдяки цьому вона змогла піднятися в рейтингу з 6-ї відразу на 4-ту позицію. Тепер на її частку припадає 8% глобальних поставок ноутбуків.
А ось компанії ASUS і Apple, які опустилися на одну позицію порівняно з попереднім кварталом, продемонстрували зниження обсягів збуту – на 8,6% та 7,1% відповідно. Їх ринкові частки скоротилися до 7,4% і 6,5%. У ASUS проблеми викликані надлишком залишків готових пристроїв, що залишилися з попереднього кварталу. Що стосується Apple, то компанія опинилася в перехідному періоді напередодні випуску нових продуктів, що знизило продаж пристроїв існуючого покоління. У третьому кварталі Apple ситуація має покращитися.
Аналітики TrendForce очікують подальшого зростання поставок ноутбуків в третьому кварталі 2018 року. Це викликано як традиційним пожвавленням продажів напередодні сезону «знову в школу», так і комерційними тендерами. В результаті приріст реалізації в порівнянні з попереднім кварталом очікується на рівні 5-6%.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас