За даними Microsoft, штучний інтелект вже впровадили 27% компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За даними Microsoft, штучний інтелект вже впровадили 27% компаній

Технології&Авто
810
Технології штучного інтелекту впровадили в ключові бізнес-процеси і сервіси на сьогоднішній день 27% компаній у світі, а ще 46% готують пілотні проекти з використанням цих технологій.
Такі дані наводяться у глобальному дослідженні Microsoft «Інтелектуальна економіка: трансформація індустрій і суспільства під впливом штучного інтелекту».
Згідно з даними дослідження, недовіра компаній до штучного інтелекту йде в минуле: так, 94% керівників переконані в користі штучного інтелекту для бізнесу, при цьому 37% вважають такі технології дуже важливими. На думку топ-менеджерів, у найближчі роки штучний інтелект буде активно допомагати компаніям при впровадженні інновацій, утриманні талановитих співробітників, а також у розвитку продуктів.
«Також 59% керівників переконані, що завдяки штучному інтелекту зросте зарплата співробітників, а 56% пов’язують з ним підвищення рівня зайнятості у своїй країні або галузі», — уточнюється в дослідженні.
Штучний інтелект також матиме позитивний вплив і на економіку в цілому в найближчі п’ять років, вважають керівники компаній. На думку 90% опитаних, технології штучного інтелекту будуть сприяти економічному розвитку, 86% очікують за рахунок штучного інтелекту підвищення продуктивності, а 84% — збільшення інноваційності. Крім цього, 69% респондентів очікують появи завдяки штучному інтелекту нових робочих місць в їх країні і індустрії.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас