В Росії почали будувати ракету з українськими компонентами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Росії почали будувати ракету з українськими компонентами

Світ
1448
Ракетно-космічний центр Прогрес приступив до виробництва останньої ракети “Союз-ФГ”, в якій використовуються українські комплектуючі.
Після цього Прогрес повністю перейде на виготовлення ракет “Союз-2” з російськими компонентами, повідомило джерело в ракетно-космічній галузі РФ.
“Самарські ракетобудівники припиняють випуск цієї модифікації ракети “Союз”. Зараз на завершальній стадії виробництва перебуває ракета “Союз-ФГ”, а ще одна – перебуває в доробку, для неї зараз йде замовлення комплектуючих та збирання окремих вузлів”, — розповів співрозмовник агентства.
До завершення експлуатації цієї модифікації ракети залишилося шість пусків. Їх передбачається здійснити протягом 2018-2019 років, а з початку 2020 року будуть запускатися тільки ракети-носії сімейства “Союз-2” — “Союз-2.1 а”, “Союз-2.1 б” і “Союз-2.1”.
У ракетах “Союз-ФГ” використовується система управління українського виробництва. У ракетах “Союз-2”, які почали розроблятися на початку 2000-х, було вирішено використовувати систему управління російського виробництва.
Цікаво, що в 2018 році Воронезький механічний завод планував почати випуск куля-балонів для ракет “Протон” і “Ангара”, розгінного блоку “Фрегат” і “Бриз”. Раніше ці компоненти росіяни купували в Україні.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас