Омелян анонсував запуск в Україні центру транспортних інновацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Омелян анонсував запуск в Україні центру транспортних інновацій

Казна та Політика
489
Міністр інфраструктури Володимир Омелян анонсував запуск цього року в Україні центру транспортних інновацій.
Про це він повідомив під час зустрічі з першим заступником голови правління DP World Саїдом Аль-Зарі та бізнес-менеджером компанії Masdar Абдуллою Мухаммадом Заєдом, інформує прес-служба міністерства.
“Ми приділяємо особливо увагу розвитку цифрової інфраструктури. Цього року ми запускаємо у роботу великий центр транспортних інновацій. Україна має висококваліфікованих IT-експертів, які працюють по всьому світу. Розвиток цифрової інфраструктури є одним із пріоритетних напрямків Міністерства інфраструктури”, – сказав Омелян.
Він додав, що Міністерство інфраструктури України виступає за реалізацію концесійних проектів у портах України, які дозволять залучити приватних інвесторів до портів, збільшити обсяг вантажних перевезень та підвищити конкурентоспроможність портів.
Омелян висловив сподівання на конструктивний діалог з інвесторами щодо практичних кроків у сфері розбудови інфраструктури морських портів України.
“Я вірю, що ми втілимо разом із компанією DP World проект концесії порту “Южний” і це буде тільки початком. В Україні є багато можливостей для компанії DP World та інших інвесторів із ОАЕ. Світові компанії приносять світовий рівень до економіки країн, де вони працюють”, – зауважив він.
Міністр інфраструктури України відмітив, що українською стороною проводиться систематична робота зі створення максимально комфортних умов для розвитку інвестиційного клімату в країні. Чинним законодавством України врегульовано всі основні засади для гарантування рівного захисту прав, інтересів і майна суб’єктів інвестиційної діяльності, закладено основу для розвитку державно-приватного партнерства, удосконалення системи управління державними інвестиціями.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас