Bitcoin-майнінг може бути «новою нафтою» для Казахстану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bitcoin-майнінг може бути «новою нафтою» для Казахстану

Фінтех і Картки
1917
Леонід Мурах, віце-президент Асоціації блокчейна і криптовалют Казахстану, виступає за те, щоб законодавці країни заохочували майнінг, описуючи процес як «нову нафта» для Казахстану.
У березні голова Центрального банку Казахстану Даніяр Акішев зробив заяву, в якій стверджувалося: “У Казахстані Національний банк дуже консервативний у відношенні криптовалюти. Ми хочемо заборонити купівлю та продаж національної валюти в обмін на криптовалюту. Ми хочемо заборонити діяльність бірж в цьому сегменті і будь-які види майнінгу.”
У відповідь на зауваження, висловлені главою ЦБ Казастана, пан Муравйов запитав: “Що таке майнінг? Майнінг — це обробка даних. Майнінг — це розрахунки. Що з цього вони хочуть заборонити?”
Муравйов стверджує, що Казахстан має унікальну можливість отримати вигоду зі зростання біткойна і криптовалюти в цілому.
За даними Eurasianet, «Казахстан виробляє значно менше електроенергії, чим може. Дані Міністерства енергетики показують, що вихідна потужність на 20 відсотків нижче від потенційної потужності», — додає пан Муравйов, стверджуючи, що запас електроенергії країни дорівнює приблизно половині потужності, споживаної майнерами по всьому світу».
За матеріалами:
Cryptellect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас