Виручка Lenovo зросла на 19% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виручка Lenovo зросла на 19%

Фондовий ринок
173
Китайська Lenovo Group Ltd., один з найбільших в світі виробників ПК, повернулася на прибутковий рівень у першому фінансовому кварталі на тлі збільшення рентабельності всіх основних підрозділів.
Як повідомляється в прес-релізі Lenovo, її чистий прибуток за підсумками кварталу, що завершився 30 червня, склав $77 млн у порівнянні з чистим збитком в $72 млн за аналогічний період попереднього фінроку.
Прибуток у розрахунку на акцію склав $0,65 (збиток $0,66 роком раніше).
Квартальна виручка Lenovo збільшилася на 19%, до $11,913 млрд. Темпи зростання виручки виражаються двозначним числом другий квартал поспіль, підкреслюють в Lenovo.
“Ми цілеспрямовано реалізуємо нашу стратегію, і всі бізнес-підрозділи компанії продемонстрували поліпшення показників як виручки, так і рентабельності”, – заявив голова ради директорів і головний виконавчий директор Lenovo Ян Юаньцин.
“Lenovo залишила позаду переломний момент і перейшла до фази “прискорення” – прискорення реалізації стратегії трансформації та імпульсу до зростання показників”, – зазначив він.
Lenovo тривалий час не може покласти край збиткам у сегменті випуску мобільних пристроїв після купівлі Motorola Mobility у Google в 2014 році.
В минулому кварталі компанія скоротила операційні витрати у цьому сегменті більш ніж на $100 млн, а також представила нові продукти і сфокусувалася на окремих ринках, де, на її думку, вона зможе бути конкурентоспроможною.
Операційний збиток операцій Lenovo з випуску мобільних пристроїв в першому фінкварталі скоротився вдвічі – до $65 млн з $129 млн роком раніше.
Ще один проблемний підрозділ Lenovo – у сфері датацентрів, також скоротив операційний збиток – до $33 млн з $114 млн. Квартальна виручка цього бізнесу підскочила на 67,8%, до рекордних $1,6 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас