30% британських фірм постраждали від вірусного майнінгу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

30% британських фірм постраждали від вірусного майнінгу

Фінтех і Картки
232
За даними нового дослідження, майже третина підприємств у Великобританії заявили, що в минулому місяці вони постраждали від шкідливого ПЗ для майнінгу криптовалюти.
В огляді, опублікованому Citrix, майже 60% компаній також вказали, що в минулому вони виявили шкідливе ПЗ для майнінгу криптовалюти у своїх корпоративних системах, причому переважна більшість (близько 80%) випадків використання подібних вірусів припадає на останні шість місяців.
Дослідження також показало, що 60% потерпілих фірм заявили, що було заражено менш ніж 50 комп’ютерів, у той час як десята частина заявила про те, що шкідливе ПЗ було виявлено більше, ніж на 100 ПК.
Шкідливе програмне забезпечення для майнінгу криптовалюти, яке стало популярним в середовищі кіберзлочинців з минулого року, є прихованим програмним забезпеченням, яке заражає пристрої жертв, використовуючи обчислювальну потужність ПК для майнінгу криптовалюти. Код активації майнінгу без згоди також може бути захований всередині веб-сайтів щоб використовувати пристрої відвідувачів з тією ж метою.
Нещодавні дослідження показали, що, хоча в минулому році зловмисне програмне забезпечення, що блокує файли і вимагає викуп у криптовалюті, було найпопулярнішим інструментом в арсеналі кіберзлочинців, незаконний майнінг тепер випереджає цей вид атак і становить близько 32% від загальної кількості зломів з метою отримання коштів.
Згідно з опитуванням, у той час як програмне забезпечення мережевого моніторингу виявило шкідливе ПЗ, більш ніж у третині випадків, аналогічна кількість повідомлень надійшла від співробітників компаній, а 16% користувачів виявили віруси після того, як пристрої помітно втратили в продуктивності.
Хоча цифри підкреслюють необхідність прийняття компаніями заходів з протидії швидко зростаючій загрозі майнінгу без згоди, дослідження припускає, що п’ята частина компаній все ще не почала жодної боротьби з можливими зломами.
За матеріалами:
Cryptellect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас