Швидкісні поїзди УЗ встановили рекорд пасажиропотоку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швидкісні поїзди УЗ встановили рекорд пасажиропотоку

Казна та Політика
539
Швидкісні поїзди “Укрзалізниці” в липні перевезли 540 тис. осіб, що є найбільшим показником пасажиропотоку з початку впровадження в Україні швидкісного залізничного руху в 2012 році.
Про це повідомив в. о. голови правління УЗ Євген Кравцов.
“Швидкісні поїзди традиційно користуються високим попитом пасажирів, і їх середня заповнюваність зазвичай складала більш ніж 90%, що є високим показником для такого рухомого складу. Сьогодні ми констатуємо 100%. Затребуваність цих поїздів, безперечно, буде враховуватися при затвердженні стратегії розвитку пасажирських перевезень в майбутньому”, – передають коментар Кравцова в Українській залізничній швидкісній компанії (УЗШК, філія УЗ).
Всього в липні швидкісні поїзди здійснили 847 рейсів. Кількість пасажирів зросла на 27 тис. порівняно з липнем минулого року, коли було перевезено 513 тис. осіб при заповнюваності на рівні 96%.
За період з початку року (січень-липень) поїзди “Інтерсіті+” і “Інтерсіті” перевезли майже 3,3 млн пасажирів.

Довідка Finance.ua:

  • Парк швидкісних поїздів в Україні складається з 10 поїздів Hyundai HRCS-2, двох двоповерхових поїздів Skoda, а також двох поїздів ЕКр-1 “Тарпан” і двох поїздів локомотивної тяги виробництва Крюківського вагонзаводу.
  • Швидкісним поїздам присвоєна категорія “Інтерсіті+” і “Інтерсіті”.
  • Вони здійснюють рейси з Києва в Харків, Львів, Запоріжжя, Дніпро, Покровськ, Костянтинівку, Одесу, Тернопіль та інші обласні центри, а також їздять у польське місто Перемишль.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас