Трамп назвав мита на сталь порятунком американської промисловості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трамп назвав мита на сталь порятунком американської промисловості

Світ
409
Мита на сталь у відношенні Китаю та інших країн необхідні для порятунку традиційної галузі американської промисловості, яка на момент перемоги Трампа на виборах була на межі зникнення.
Про це президент США Дональд Трамп заявив в інтерв’ю The Wall Street Journal.
“Дехто говорить, що в короткостроковій перспективі сталь подорожчає, і це буде невигідно. Але потім ціни обов’язково впадуть, а нинішні заходи важливі для національної безпеки США”, – пояснив глава Білого дому.
Надалі, як вважає Трамп, конкурувати на ринку сталі будуть американські компанії, а потім повернуться “старі добрі часи”, коли U. S. Steel була найпотужнішою компанією в США.
За словами Трампа, дієвість тарифів підтверджує той факт, що в країні відкриваються нові заводи, а весь світ обговорює зростання американської промисловості. WSJ при цьому зазначає, що хоча деякі американські сталеливарні компанії дійсно отримали вигоду від рішення Трампа, багато інших як і раніше залежать від поставок з-за кордону.
До цього треба додати той факт, що частина продукції, яку імпортували США, в країні не виробляється зовсім. Експерти видання зазначають, що вирішити цю проблему не вдасться жодними санкціями.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас