У Чехії розробили стратегію кіберзахисту на п'ять років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Чехії розробили стратегію кіберзахисту на п'ять років

Технології&Авто
115
У міністерстві оборони Чехії розробили стратегію кібербезпеки країни на період до 2022 року.
Про це повідомила прес-служба відомства.
“Національний центр кібероперацій (NCKO) розробив стратегію кіберзахисту Чеської Республіки на період 2018-2022, який встановлює політичні умови для національної оборони в кіберпросторі”, – йдеться в повідомленні.
Стратегія кібернетичної оборони Чехії відповідає на ключові проблеми у цій галузі, які включають “нові тенденції впливу роботи”, збільшення ризику з боку недержавних суб’єктів, кібертероризм, все більшу кількість пристроїв, які працюють у мережі Інтернет, низький рівень комп’ютерної грамотності, відсутність обізнаності користувачів про засади безпеки в кіберпросторі і зростаючу залежність підрозділів державної оборони від інформаційно-комунікаційних технологій.
Розроблений документ відповідає Плану дій щодо національної стратегії кібербезпеки на період 2015-2020 років, затвердженому урядом Чеської Республіки 25 травня 2015 року.
У цьому документі уряд доручив Військовій розвідці створити центр, здатний виконувати широкий спектр операцій в кіберпросторі як для підтримки зовнішніх операцій НАТО, так і ЄС, а також у разі гібридного конфлікту для захисту Чеської Республіки.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас