Мінрегіон зобов'яже обладнати метро установками для виявлення надзвичайних ситуацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон зобов'яже обладнати метро установками для виявлення надзвичайних ситуацій

Казна та Політика
122
Міністерство регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ зробить обов’язковим обладнання споруд метро автоматичними установками виявлення надзвичайних ситуацій.
Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.
“Встановлення таких пристроїв (датчиків – Ред.) в метро значно підвищить безпеку пасажирів у разі пожежі, замикання, затоплення, обвалів і т. п. Крім того, це максимально виключить вплив людського фактора на виявлення загроз”, – написав Л. Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.
За його словами, датчики дозволять оперативно виявляти поломки і запобігати ймовірним аваріям. Ці системи будуть виявляти можливі загрози, обробляти інформацію про поточний стан будівель і споруд, а також оперативно надавати прогнозовану інформацію.
Відповідні зміни Мінрегіон впровадить до оновленої державної будівельної норми (ДБН).
“Також у новій ДБН розширені вимоги до пожежної безпеки в метрополітенах, а саме оновлені і вдосконалені системи пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей, системи протидимного захисту, підпору повітря тощо”, – зазначив Л. Парцхаладзе.
Він додав, що ця ДБН поширюється на проектування і будівництво нових ліній, споруд і пристроїв метрополітену, а також на реконструкцію, капремонт та техпереоснащення існуючих.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас