Toyota представила свій перший безпаливний корабель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota представила свій перший безпаливний корабель

Технології&Авто
929
Компанія Toyota представила перший у світі корабель, якому не потрібне паливо. І рухатися він буде не за рахунок натягнутих вітрил, а завдяки грамотному використанню енергії сонця, вітру і хвиль.
Це великий і легкий катамаран — 30,5 метра завдовжки і 12,8 метра завширшки. Важить він при цьому всього 28 тонн. Судно створено не для перевезення вантажів, на його борту будуть тільки прилади та необхідні припаси для команди.
Корабель здатний майстерно маневрувати, а в море він вирушить для вивчення ефективності використання вітрил і сонячних батарей при різному рівні хвилювання моря.
Як своєрідний паливний резерв буде використаний водень. Для його вироблення адаптована наземна установка електролізу — з води випаровується сіль, а після рідина ділиться на кисень і водень. При цьому водень залишається в спеціальних резервуарах, з яких і буде вийматися у міру необхідності (що теж частина експерименту).
Щоб можна було оцінити всі плюси і мінуси інноваційного судна, воно відправиться в 6-річну подорож, під час якої відвідає 50 країн світу. Вояж стартує вже в 2019 році.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас