Мінськ хоче рефінансувати половину виплат за валютними боргами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінськ хоче рефінансувати половину виплат за валютними боргами

Світ
389
Білорусь в 2019 році розраховує рефінансувати половину своїх виплат за валютними боргами, які складуть $3,7 мільярда, сказав журналістам у середу перший віце-прем’єр Василь Матюшевський.
“Наша стратегія полягає в тому, щоб не нарощувати борг, – сказав Матюшевський. – Ми вважаємо ідеальною конструкцію 50 на 50 відсотків (виплачувати половину, половину рефінансувати)”.
Матюшевський сказав, що Мінськ хотів би направити на рефінансування $1 мільярд з російського кредиту, переговори про який поки що ведуться, а також гроші від можливого розміщення облігацій на ринку Китаю.
Мінськ попросив Росію про держкредит на рефінансування боргу ще навесні, проте, Москва може відкласти переговори про надання кредиту через чергову суперечку про нафтопродукти.
“Досить конструктивна взаємодія, – сказав Матюшевський, коментуючи переговори про російський кредит. – Я б не драматизував. Є питання, ми на них відповідаємо”.
Раніше Мінськ говорив, що обсяги розміщення облігацій на китайському ринку можуть скласти до $500 мільйонів.
Матюшевський також сказав, що джерелом рефінансування можуть бути валютні позики на внутрішньому ринку.
Білорусь оцінила втрати свого бюджету в наступному році приблизно в $300 мільйонів через податковий маневр в Росії, який збільшить вартість нафти, що поставляється на білоруські НПЗ.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас