Facebook хоче скласти конкуренцію банкам за допомогою блокчейна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook хоче скласти конкуренцію банкам за допомогою блокчейна

Фондовий ринок
350
Компанія Facebook веде переговори з декількома крипто-проектами в рамках дослідження способів використання технології блокчейн. Напередодні соцмережа провела переговори з крипто-проектом Stellar.
Повідомляється, що в останні місяці блокчейн-група Facebook, очолювана колишнім керівником PayPal Девідом Маркусом, зустрілася з компанією-розробником платіжних технологій з відкритим вихідним кодом Stellar щодо деяких з їхніх можливостей.
Переговори проходили на ранньому етапі і поки що немає ніяких гарантій того, що за ними піде партнерство. Тим часом ці переговори можуть пролити світло на амбіції Facebook у сфері фінансів і змагатися з великими банками. Так, якщо Facebook хоче конкурувати з платіжними системами великих банків, він може використовувати блокчейн-технологію.
У Stellar розповіли, що для Facebook буде доцільно реєструвати платіжні операції на розподіленому реєстрі, такому як Stellar. Потім інші торговці могли б підключитися до цього реєстру, заснованому на Stellar. Примітно, що подібна платформа може конкурувати з мережею платежів Swift, яка з’єднує банки і дозволяє здійснювати грошові перекази.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас