Нова Зеландія обмежила продаж житла іноземцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова Зеландія обмежила продаж житла іноземцям

Світ
692
У Новій Зеландії обмежили продаж будинків іноземним громадянам.
Так, відповідний новий закон ухвалив парламент країни.
За новими правилами, іноземцям перед купівлею житла в країні доведеться спочатку заручитися схваленням місцевого Управління з іноземних інвестицій, довівши, що така угода буде вигідна країні. Правила не застосовуватимуться до громадян Австралії і Сінгапуру.
Ціни на будинки в країні з населенням 4,7 млн ​​осіб за останні 10 років підскочили на 60%, а частка домовласників серед населення впала до мінімуму за 70 років.
За словами міністра торгівлі Нової Зеландії Девіда Паркера, 20% будинків в Окленді і 10% районі Куінстаунських озер, де розташована найдорожча нерухомість в країні, були куплені іноземцями в минулому кварталі.
“Можна сперечатися про те, наскільки сильно це вплинуло на ціни, але факт цього впливу беззаперечний. І сьогодні ми зробили ще один крок до відновлення великої мрії жителів Нової Зеландії про власний будинок”, – сказав він.
При цьому противники закону вказували на те, що обмеження продажів будинків призведе до зниження інвестицій в будівельний сектор країни і ніяк не допоможе збільшити темпи будівництва.
“На іноземців припадає лише 3% ринку, і вони зазвичай купують нові будинки, так що іноземні інвестиції в житло призводять до створення нових будинків”, – заявив автор сайту про житло Juwai.com Дейв Платтер.
Однак, незважаючи на ці аргументи, 72% новозеландців підтримали посилення контролю над передачею землі у власність іноземцям, як показало опитування 2017 року.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас