Спам займає половину світового трафіку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спам займає половину світового трафіку

Світ
234
«Лабораторія Касперського» оприлюднила розгорнутий звіт з результатами дослідження активності мережевих шахраїв, які розсилають спамерські і фішингові листи по електронній пошті.
У другому кварталі нинішнього року на частку спаму припала приблизно половина світового поштового трафіку.
Найбільша частка сміттєвої кореспонденції була зафіксована в травні – 50,65%. Середній відсоток спаму в світовому поштовому трафіку склав 49,66%.
У другому кварталі частка спаму в трафіку російського сегменту інтернету досягла максимуму в травні – 53,31%. Середній показник, як і в минулому кварталі, залишається вищим від загальносвітового.
Головними розповсюджувачами сміттєвої електронної кореспонденції є Китай, Сполучені Штати і Німеччина. На частку цих держав припадає відповідно 14,36%, 12,11% та 11,12% небажаних листів.
«У цьому кварталі шахраї активно експлуатували теми GDPR [регламент щодо захисту та обробки персональних даних], чемпіонату світу з футболу і криптовалют, а посилання на шкідливі сторінки можна було зустріти в соціальних мережах і месенджерах (причому часто поширювали їх самі користувачі), а також в рекламних повідомленнях в пошуковій видачі великих пошукових систем», – зазначає «Лабораторія Касперського».
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас