Трагедія в Генуї: штраф для компанії-оператора мосту може досягти 150 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трагедія в Генуї: штраф для компанії-оператора мосту може досягти 150 млн євро

Світ
992
Підприємство, яке займалося обслуговуванням мосту, що поблизу Генуї, може очікувати штраф у розмірі до 150 млн євро.
Про це повідомив міністр інфраструктури і транспорту Італії Даніло Тонінеллі.
“Керівництво Autostrade per l’italia (“Аутостраде пер ‘Италиа” – організація, яка обслуговує дорожню інфраструктуру країни – Ред.) в першу чергу повинно піти у відставку. Враховуючи, що були серйозні порушення, я заявляю, що ми запустили процедури для припинення співпраці і накладення штрафу розміром до 150 млн євро, – сказав міністр. – Якщо вони не здатні керувати нашими автомагістралями, то це буде робити держава”.
Міністр також зазначив, що влада проведе масштабну перевірку всіх застарілих дорожніх об’єктів, “багато з яких були побудовані в 60-ті – 70-ті роки минулого століття”. Він підкреслив, що в “цивілізованій країні неможливо загинути через міст, що обрушився”, а винні у трагедії будуть покарані.
Італійські рятувальники продовжують розбирати завали на місці зруйнованого мосту Моранді в Генуї. Міністерство внутрішніх справ Італії підтвердило нові дані про кількість жертв, яка вже досягла 38. У числі загиблих опинилися восьмирічний хлопчик і два 12 і 13-річні підлітки.
За даними місцевого управління з цивільної оборони, під час обвалення мосту на ньому і під ним знаходилися близько 30-35 легкових автомобілів з людьми та три важко навантажені фури.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас