Вчені створили робота, який допоможе дітям з аутизмом спілкуватися з терапевтом (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені створили робота, який допоможе дітям з аутизмом спілкуватися з терапевтом (відео)

Технології&Авто
195
Європейський стартап LuxAI створив гуманоїдного робота QTrobot, який призначений спеціально для терапії дітей з розладами аутистичного спектру.
Робот виступає своєрідним посередником у навчанні та іграх між дітьми і психотерапевтом, тим самим послаблюючи можливі негативні наслідки соціальної взаємодії.
При розладах аутистичного спектру у людей з самого раннього віку спостерігаються проблеми з соціальною взаємодією: найчастіше такі люди потайливі і важко заводять нові знайомства і спілкуються. У дитинстві цей симптом може завадити ефективній терапії з фахівцем, що значно вплине на якість подальшого життя.
На думку дослідників, використання робота-посередника допоможе дітям позбутися психологічного дискомфорту при спілкуванні та навчанні. За допомогою нього, наприклад, можна ефективно навчити дитину розпізнавати емоції, спілкуватися і виконувати нескладні завдання.
Вчені з Люксембурзького університету порівняли терапевтичний сеанс 15 хлопчиків (від чотирьох до 14 років) з аутизмом з роботом і з лікарем і з’ясували, що діти приділяють роботу більше уваги: в середньому, вони дивилися на нього в два рази довше.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас