Криптовалюту в Україні хочуть визнати фінансовим інструментом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криптовалюту в Україні хочуть визнати фінансовим інструментом

Фінтех і Картки
2066
Українські фінансові регулятори планують визнати криптовалюти такими фінансовими інструментами, як акції, облігації, векселі тощо.
Про це розповів голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) Тимур Хромаєв.
“Криптоодиниці — це, швидше за все, фінансові інструменти, вони не є засобом платежу. Вони є засобом обліку та накопичення. Це більше схоже на акцію, облігацію, вексель. Ми плануємо законодавчо визнати криптовалюту фінансовим активом і дозволити людям інвестувати і використовувати ці фінансові інструменти”, — повідомив Хромаєв.
Як зазначив він, такої позиції щодо криптовалют дотримуються не тільки в Україні — Швейцарія, Мальта, Гібралтар і інші країни Європи стають на шлях законодавчого визнання і впровадження регуляторної бази щодо криптовалют.
За словами голови НКЦПФР, на останньому засіданні Ради з фінансової стабільності всі фінансові регулятори розглянули це питання по суті.
“Ми повинні визначитися з принципами, яких будемо дотримуватися, щоб забезпечити якість тих змін, які нам потрібно ввести в законодавство для розвитку цього сектору. Потрібно створити умови для економічного розвитку цієї діяльності, запровадити податкові умови, наглядові функції тощо. Зараз Комісія разом з народними депутатами і криптоспільнотою розробляє проект закону, який ми хотіли б, щоб розглядався в цьому або в наступному році у Верховній Раді”, — додав Хромаєв.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас