У США штрафи від Volkswagen витратять на розвиток електромобільності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США штрафи від Volkswagen витратять на розвиток електромобільності

Світ
167
США мають намір використовувати кошти, отримані від сплати штрафів німецьким автовиробником Volkswagen AG в рамках дизельного скандалу, на розвиток електромобільності, повідомляє Welt am Sonntag.
Гроші підуть на заміну старого дизельного транспорту, передусім шкільних та міських автобусів, на більш екологічні моделі, а також на розвиток мережі колонок для зарядки електромобілів.
До цього моменту майже всі штати і території США, а також представники індіанських племен подали заявки на отримання коштів з екологічного фонду VW Diesel Emissions Environmental Mitigation Trust. У нього надійшло $2,9 млрд штрафів, виплачених німецькою автокомпанією.
Кожному штату спочатку буде перераховано від $8 млн до $423 млн, при цьому 20 штатів отримають кошти на суму понад $50 млн. Готові плани їх використання вже представили 22 штати, ще 20 підготували проекти.
Найбільшу суму отримає Каліфорнія – майже $423 млн. На ці кошти штат планує, зокрема, модернізувати і зробити більш екологічними транспортні засоби на промислових підприємствах і на вантажних залізничних станціях.
Влада Джорджії має намір придбати електричні шатли для аеропорту Атланти. Штат Вермонт розробив програму електричних транзитних та шкільних автобусів. Влада Вашингтона збирається придбати екологічно чисті сміттєвози, а також надавати субсидії жителям і місцевим компаніям на модернізацію автомобілів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас