Списані дизельні авто з Німеччини заполонили Україну (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Списані дизельні авто з Німеччини заполонили Україну (інфографіка)

Технології&Авто
9701
У світлі останніх обставин, пов’язаних з махінаціями із замірами викидів шкідливих речовин дизельними двигунами, європейські країни консолідовано відмовляються від використання автомобілів з такими моторами. Але чим це загрожує в практичному сенсі, крім падіння попиту на них?
На законодавчому рівні пропагується боротьба з дизельними двигунами, для власників підвищуються існуючі податки і вводяться нові, автовиробники звужують пропозицію дизельних двигунів для своїх моделей.
Все це неминуче призводить до того, що кінцевий європейський споживач намагається якомога швидше (нехай дешевше) продати свій автомобіль, що працює на важкому паливі, щоб скинути з плечей податкове навантаження.
Зрозуміло, “списані” дизельні авто вважають дуже привабливими в Україні. Покупців влаштовує відносно низька вартість уживаних автомобілів, а влада (поки що) не тисне на населення, як це відбувається у розвинених європейських країнах. На зображенні нижче показано, що Україна – лідер в Європі за експортом дизельних автомобілів з Німеччини.
Списані дизельні авто з Німеччини заполонили Україну (інфографіка)
Крістіан Кілле, професор відділення прикладної логістики Університету Вюрцбург-Швайнфурта, вважає, що в менш розвинутих європейських країнах дизельні авто з Німеччини цікаві автомобілістам, перш за все, через низьку вартість.
Тому авто з Німеччини вивозять в Хорватію, Словенію, Болгарію і Румунію.
Але Україна – передовик у цьому питанні: за перше півріччя 2018 року ми продемонстрували зростання експорту уживаних дизельних автомобілів з Німеччини на 136% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
За матеріалами:
autocentre.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас