Велика Британія витратить сто мільйонів фунтів на житло для бездомних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Велика Британія витратить сто мільйонів фунтів на житло для бездомних

Світ
266
Влада Великої Британії має намір до 2027 року викорінити бездомність в країні і виділяє на ці цілі додатково 100 мільйонів фунтів стерлінгів, говориться в повідомленні міністерства житлового будівництва і місцевого самоврядування.
В рамках стратегії з боротьби з безпритульністю, анонсованої в понеділок, влада має намір до 2022 року вдвічі зменшити кількість людей, що залишилися без даху над головою, шляхом надання їм тимчасового або соціального житла, а до 2027 року влада розраховує повністю викорінити це явище в Сполученому Королівстві.
«Ніхто не повинен залишатися на вулиці, тому ми повинні робити все можливе, щоб допомогти найбільш вразливим у нашому суспільстві людям отримати необхідну підтримку. Ми визнаємо, що це складне завдання, але ми повинні вирішувати фундаментальні проблеми і в кінцевому рахунку допомагати людям змінити своє життя», — наводяться в повідомленні слова прем’єр-міністра Великобританії Терези Мей.
Згідно з дослідженням університету Херіота-Ватта в Единбурзі, кількість безпритульних у Великобританії до 2041 року може збільшитися більш ніж у два рази, досягнувши 575 тисяч осіб, якщо уряд не змінить політику щодо доступного житла та боротьби з бідністю.
Кількість бездомних у Великобританії за даними на 2016 рік становила 236 тисяч осіб. При цьому кількість людей, що живуть на вулиці, становила 9,1 тисячі осіб. Кількість останніх до 2041 року може зрости до 40,1 тисячі, вважають дослідники. Бездомними у доповіді визнаються ті, у кого немає свого або орендованого житла, ті, хто живе в соціальних притулках, нічліжках та тимчасовому житлі.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас