Стартап з Тулузи має намір виробляти біорозкладані пляшки для вина — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стартап з Тулузи має намір виробляти біорозкладані пляшки для вина

Технології&Авто
269
Французький стартап з Тулузи Green Gen Technologies після трьох з половиною років досліджень створив біорозкладану і температуростійку винну пляшку з лляного волокна і деревної смоли, повідомляє сайт La Revue du vin de France.
“Ідея визріла під час проведення COP21 (Паризької конференції з клімату 2015 року – Ред.), оскільки волокна льону використовуються для виробництва високотехнологічної продукції”, – наводить видання пояснення власника патенту Джеймса де Роані.
За його словами, “треба було щось робити зі скляною пляшкою, вуглецевий слід якої драматичний”.
“Щоб виготовити нашу пляшку, ми нескінченно менше розігріваємо (атмосферу – ред.), ніж при виробництві скляної пляшки”, – зазначає автор винаходу.
При цьому Дж. де Роані підкреслює, що внутрішня поверхня посудини відповідає нормам продовольчої безпеки і сертифікована європейськими та американськими владами.
За даними La Revue du vin de France, зацікавилися новинкою не тільки великі виноторгові групи, але також і компанії з продажу мінеральної води та косметичної продукції.
Green Gen Technologies розраховує при отриманні необхідних інвестицій виробляти найближчим часом до 2 млн біорозкладаних пляшок на рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас