Україна може отримати від "Газпрому" 12 мільярдів доларів – "Нафтогаз" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може отримати від "Газпрому" 12 мільярдів доларів – "Нафтогаз"

Фондовий ринок
2578
Стокгольмський арбітраж може стягнути з російського “Газпрому” компенсацію в розмірі близько 12 млрд доларів за знецінення української газотранспортної системи (ГТС) у разі відмови Росії від транзиту газу через Україну після 2019 року.
Про це заявив головний комерційний директор “Нафтогазу” Юрій Вітренко.
Він нагадав, що “Нафтогаз” 6 липня подав у Стокгольмський арбітраж новий позов з вимогою переглянути тариф на транзит за контрактом з “Газпромом”. “Нафтогаз” вимагає перегляду тарифу з березня 2013 року і попередньо оцінює свої грошові вимоги в 11,58 млрд доларів без урахування відсотків.
Вітренко припустив, що судовий процес у цій справі може затягнутися більш ніж на 1,5 року. До того часу вже буде відомо про те, чи збереже Росія транзит газу через Україну. У разі перемоги України в арбітражі “Газпрому” доведеться виплачувати компенсацію за економічне знецінення української ГТС.
“Ми просто будемо розраховувати на компенсацію вже постфактум. Тобто умовно в 2021 році якщо у нас не буде транзиту до того часу, ми просто отримаємо компенсацію 12 млрд доларів”, – сказав Томенко в ефірі телеканалу “Прямий”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас