Fitch назвало ключовий фактор кредитоспроможності України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch назвало ключовий фактор кредитоспроможності України

Казна та Політика
784
Кредитоспроможність України сильно залежить від підтримки Міжнародного валютного фонду (МВФ).
Про це повідомляється в прес-релізі агентства.
Відзначається, що затримки у програмі МВФ залишаються джерелом невизначеності, незважаючи на ослаблення інфляційного тиску, пом’якшення економічних дисбалансів і зниження боргової підтримки суверенного кредитного профілю України.
Ця програма співпраці є ключовим фактором суверенної кредитоспроможності, оскільки вона пом’якшує низьку зовнішню ліквідність і знижує ризики рефінансування.
Підвищення гнучкості валютного курсу та грошово-кредитної політики, орієнтованої на стабільність цін і розумне банківське регулювання, сприяли поліпшенню макроекономічної стабільності.
Водночас Fitch відзначає, що низька зовнішня ліквідність – ключова слабкість суверенного кредиту.
Гнучкість обмінного курсу і помірні зовнішні дисбаланси повинні обмежувати короткостроковий тиск платіжного балансу, але програма МВФ є ключем до збереження міжнародних резервів і збільшення обсягу платежів за суверенними боргами.
Нагадаємо, МВФ висунув чотири вимоги до України для отримання наступного траншу. Так, Київ має створити антикорупційний суд і врегулювати питання з цінами на газ. Також вимогами були вже ухвалені пенсійна реформа та закон про приватизацію.
Нещодавно МВФ схвалив оновлений план України щодо створення Антикорупційного суду, що наблизило країну до нового траншу в $1,9 млрд.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас