Китай збільшує замовлення на друк іноземної валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай збільшує замовлення на друк іноземної валюти

Світ
837
Китай останнім часом отримує надзвичайно великі замовлення на друк національної валюти інших держав, особливо багато їх припадає на країни, що беруть участь в ініціативі «Один пояс, один шлях».
Про це пише South China Morning Post з посиланням на обізнані джерела.
Видання пов’язує збільшення друку банкнот інших держав з прагненням Пекіна розширити свій вплив у світовій економіці і політиці.
За словами голови китайської корпорації з друкування та карбування державних цінних паперів Лю Гуйшена, раніше Китай не займався друком іноземних грошових знаків. Проте вже через два роки після запуску ініціативи «Один пояс, один шлях» в 2013 році в Китаї стали друкувати непальські купюри номіналом в 100 рупій. Відтоді компанія скористалася запропонованими можливостями в рамках проектів ініціативи і отримала контракти на виробництво грошових знаків низки країн, включаючи Таїланд, Бангладеш, Шрі-Ланку, Малайзію, Польщу, Бразилію та Індію.
В останні роки в Китаї спостерігається значне зниження використання паперових грошей у зв’язку з неймовірною популярністю мобільних платежів.
Виробництво сучасних грошових знаків — процес складний і дуже витратний, враховуючи необхідність постійно вдосконалювати заходи безпеки, щоб уникнути підробок. Деякі країни не можуть собі дозволити друкувати весь обсяг банкнот, який їм необхідний, тому вдаються до послуг інших держав.
Китайська компанія Zhongchao Special Security Technology за підсумками минулого року стала найбільшою в світі з виробництва захисних елементів для грошових знаків.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас