Банківські аналітики Волл-стріт знизили прогноз цін на нафту 3-й місяць поспіль - опитування WSJ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банківські аналітики Волл-стріт знизили прогноз цін на нафту 3-й місяць поспіль - опитування WSJ

Енергетика
506
Банківські аналітики Волл-стріт погіршили прогнози цін на нафту третій місяць поспіль, сумніваючись у збереженні тенденції до скорочення запасів палива в світі, свідчать результати щомісячного дослідження The Wall Street Journal.
В останні тижні резерви нафти, які чинили негативний тиск на ціни протягом трьох років, почали зменшуватися у міру зростання попиту в США і зниження видобутку країнами ОПЕК+. Однак деякі аналітики вважають, що така ситуація може змінитися на протилежну пізніше в 2018 році, оскільки Штати продовжують нарощувати виробництво.
П’ятнадцять представників інвестиційних банків, які брали участь у проведеному в кінці липня опитуванні, очікують, що марка Brent буде коштувати в середньому $53 за барель у поточному році, WTI – $51 за барель. Щодо червневих оцінок перший прогноз знизився на $2, другий – на $1.
Крім того, експерти погіршили очікування на 2019 рік. Тепер вони прогнозують середню ціну Brent на рівні $55 за барель проти очікуваних в червні $57 за барель. Для WTI оцінка була знижена до $53 за барель з $55 за барель.
“У найближчій перспективі ми з обережністю дивимося на ціни, особливо у вересні та жовтні, коли попит на нафту і нафтопродукти стає “ведмежим” у зв’язку з сезонним чинником”, – повідомляється в звіті головного нафтового аналітика Societe Generale Майкла Віттнера.
Традиційно зростання попиту припадає на літні місяці через сезон активного водіння, в той час як восени він скорочується, що чинить тиск на ціни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас