Microsoft представила новий блокчейн-продукт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft представила новий блокчейн-продукт

Технології&Авто
1019
Технологічний гігант Microsoft анонсував новий BaaS-продукт Ethereum on Azure, який дозволяє компаніям по всій індустріальній вертикалі використовувати гнучку версію Ethereum, заточену спеціально під потреби їхнього бізнесу, пише Сьогодні.
Ethereum Azure on дозволяє компаніям створювати додатки на базі блокчейна Ethereum, який не використовує алгоритм консенсусу Proof-of-Work і, отже, не вимагає майнінгу – ці функції краще підходять для мереж, де учасники не схильні довіряти один одному. Замість цього Ethereum Azure on використовує алгоритм типу “proof-of-authority” (“PoA”, тобто “доказ валідатором”).
Алгоритм PoW “відмінно працює в анонімних, відкритих мережах, де криптовалюта сприяє безпеці мережі, – сказав розробник програмного забезпечення Коді Борн з Azure Global. – Але в приватних/консорціумних мережах ефір, що лежить в основі блокчейна, цінності не має”.
За словами Борна, оскільки всі учасники корпоративної блокчейн-мережі відомі і заслуговують довіри, управління мережею може бути відділене від її фактичного функціонування.
З цієї причини PoA-продукт оснащений вбудованим децентралізованим додатком під назвою Governance DApp, який дає членам консорціуму повноваження для управління мережею і делегування свого права голосу іншим. Учасники мережі можуть делегувати іншим нодам голосування від свого імені, якщо її головні ноди знаходяться не в мережі – це гарантує, що всі члени будуть постійно брати участь у процесі забезпечення консенсусу.
Адміністратори мережі, у свою чергу, можуть використовувати внутрішньомережеве голосування для того, щоб прозоро та підзвітно голосувати і змінювати валідаторів мережі.
Крім того, розгортка блокчейнів, що використовують нову консенсус-модель – включаючи базовий PoW-продукт на основі Ethereum – здійснюється не більше ніж за 5 хвилин, що забезпечує компанії блокчейн-рішенням, встановлення якого здійснюється “в один клік”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас