У Новій Зеландії запровадять заборону на поліетиленові пакети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Новій Зеландії запровадять заборону на поліетиленові пакети

Світ
281
В Новій Зеландії з липня 2019 року будуть заборонені одноразові поліетиленові пакети.
З такою заявою виступила сьогодні прем’єр-міністр країни Джасінда Ардерна, повідомляє телеканал RNZ. Оголошення вона зробила на пляжі Лайол-Бей у Веллінгтоні, прем’єрку супроводжувала помічник міністра з питань захисту навколишнього середовища Юджені Сейдж.
«Ми використовуємо сотні мільйонів одноразових пластикових пакетів — цілі гори пакетів», — заявила Ардерна.
Ці поліетиленові пакети в результаті забруднюють прибережне та морське середовище і завдають серйозної шкоди всім видам морської фауни. «І все це при тому, що є реальна альтернатива для споживачів і бізнесу», — підкреслила прем’єр.
Тепер уряд Нової Зеландії планує розробити поетапний план відмови від одноразових пакетів, а також визначити, які типи виробів будуть заборонені. Влада країни вважає, що програма поступової обов’язкової відмови від поліетиленових пакетів обійдеться дешевше і буде більш ефективною, ніж введення штрафів.
Заборона також пошириться на так звані «біорозкладані» пластикові пакети, оскільки якщо їх не переробляти спеціальним чином, вони розпадаються тільки на більш дрібні пластикові частинки, але не перетворюються на компост.
Жителі Нової Зеландії можуть направити свої пропозиції уряду щодо заборони до 14 вересня.
На початку серпня використовувати одноразові пластикові пакети заборонили в Чилі. Серед інших країн, які заборонили використовувати поліетиленові пакети, — Зімбабве, Австралія, Великобританія і Кенія.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас