Укрзалізниця цього року сплатила понад 11 мільярдів податків і зборів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрзалізниця цього року сплатила понад 11 мільярдів податків і зборів

Фондовий ринок
134
ПАТ «Укрзалізниця» за січень-липень 2018 року сплатила понад 11,1 млрд грн податків і зборів до бюджетів всіх рівнів і у державні цільові фонди, що на 1,5 млрд грн більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.
Про це повідомляє прес-служба Укрзалізниці.
«За сім місяців 2018 року Укрзалізниця сплатила понад 11,1 млрд грн податків і зборів до бюджетів всіх рівнів і в державні цільові фонди. Це на 1,5 млрд грн більше показників відповідного періоду минулого року, коли було сплачено понад 9,6 млрд грн», – йдеться в повідомленні.
За словами в. о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євгена Кравцова, збільшення виплат у бюджет і державні цільові фонди сталося насамперед завдяки зростанню заробітної плати залізничників, адже від цього прямо залежить сума єдиного соціального внеску, податку з доходів фізичних осіб, військового збору та інших платежів.
Кравцов також додав, що у збільшенні платежів зіграли свою роль і зростання сплати дивідендів до державного бюджету та податку на прибуток. Зокрема, до державного бюджету сплачено понад 3,8 млрд грн, до місцевих бюджетів – близько 3,2 млрд грн, єдиного соціального внеску сплачено понад 4,1 млрд грн.
У свою чергу, “Укрзалізниця” очікує від місцевих органів самоврядування аналогічної соціально відповідальної позиції у відшкодуванні вартості пільгових перевезень громадян.
За 7 місяців 2018 року таких категорій пасажирів перевезено на суму 480,4 млн грн. Компенсовано Укрзалізниці лише 10% цієї суми – 48 млн грн, відповідно, заборгованість становить 432,4 млн грн. Від органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування за пільгові перевезення окремих категорій громадян компенсація надійшла в сумі 39 млн грн. Найменшу компенсацію отримав регіональний філіал «Львівська залізниця» – 7 %.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас