Nissan продасть бізнес з випуску акумуляторних батарей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nissan продасть бізнес з випуску акумуляторних батарей

Фондовий ринок
574
Компанія Nissan оголосила про укладення угоди з продажу свого підрозділу, що спеціалізується на виробництві акумуляторних батарей для електрифікованих автомобілів.
Покупцем виступить Envision Group (Envision), яка спеціалізується на використанні відновлюваних джерел енергії. Передбачається, що угода допоможе посилити роль обох компаній інтелектуальної енергетичної екосистеми.
Крім того, Nissan отримає можливість зосередитися на розробці і випуску електромобілів.
За умовами угоди, у розпорядження Envision перейдуть два заводи Nissan з виробництва акумуляторних батарей. Перший зараз належить Nissan North America Inc. (NNA) і розташовується в Смирні, штат Теннесі, а другий знаходиться у власності Nissan Motor Manufacturing (UK) Ltd. (NMUK) і розташований в Сандерленді, Великобританія.
Плюс до цього Envision переходять підприємства з розробки і виробництва акумуляторних батарей, які розташовані в японських містах Оппама, Ацугі і Зама і належать Nissan.
В рамках угоди Nissan візьме під свій повний контроль компанію AESC, що заснована в 2007 році і спеціалізується на випуску сучасних літій-іонних батарей.
Nissan викупить 49-процентну частку капіталу AESC у NEC Corporation та її дочірньої компанії з виробництва електродів для акумуляторів — NEC Energy Devices. Фінансові умови угоди не розкриваються.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас