Toshiba отримала рекордний чистий прибуток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toshiba отримала рекордний чистий прибуток

Фондовий ринок
393
Японський конгломерат Toshiba зареєстрував рекордний чистий прибуток завдяки продажу напівпровідникового бізнесу.
Про це повідомляє інформаційне агентство “Рейтер” з посиланням на звітність корпорації.
За підсумками першого фінансового кварталу, який відповідає календарному періоду квітень-червень 2018 року, чистий прибуток Toshiba склав 1,02 трлн єн (9,16 млрд доларів) проти 50,33 млрд єн прибутку роком раніше. Опитані Thomson Reuters I/B/E/S аналітики очікували прибуток на рівні 570,29 млрд єн.
Великий стрибок прибутку обумовлено продажем підрозділу Toshiba Memory, що спеціалізується на розробці та продажу чіпів пам’яті. Ці активи придбала група компаній на чолі з приватним інвестиційним фондом Bain Capital за 18 млрд доларів.
У число покупців підрозділу Toshiba Memory, що спеціалізується на випуску чіпів флеш-пам’яті, також увійшли SK Hynix і Hoya, які разом з Bain викупили звичайні і конвертовані акції підрозділу. А також Apple, Dell, Kingston Technology і Seagate Technology, які придбають конвертовані і неконвертовані привілейовані цінні папери.
Крім того, згідно з умовами угоди, Toshiba викупила 40-процентну частку в своєму напівпровідниковому підрозділі.
Заробіток від продажу напівпровідникового підрозділу не враховується в операційному прибутку, який у Toshiba в квітні-червні 2018 року склав 730 млн єн (6,55 млн доларів), знизившись на 94,5% у річному обчисленні. Спад обумовлений збитками в енергетичному бізнесі. Квартальна виручка Toshiba скоротилася на 7,3%, до 842,28 млрд єн (7,6 млрд доларів).
За підсумками поточного фінансового року, який триватиме до кінця березня 2018 року, Toshiba прогнозує зростання операційного прибутку на 9,3% (до 70 млрд єн) і підвищення чистого прибутку на третину (до 1,07 трлн єн). Що стосується виручки, то компанія очікує спад на 8,8%, до 3,6 трлн єн.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас