Українці забрали у німців і британців лідерство на ринку польської житлової нерухомості - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці забрали у німців і британців лідерство на ринку польської житлової нерухомості - ЗМІ

Нерухомість
1933
Українці виявилися найбільш активними серед іноземців покупцями польської житлової нерухомості. При цьому в даному сегменті Польща зберігає лідерство в країнах Центральної і Східної Європи.
Як пише у свіжому номері журнал Новое время, у 2017 році в польських пологових будинках з’явилося на світ 2,7 тис. немовлят з іноземним громадянством.
Це в дев’ять разів більше, ніж десятьма роками раніше. З них 1,6 тис. – українці. Одна з причин цього інтернаціонального демографічного вибуху – приплив в Польщу іноземної робочої сили.
Другий рік поспіль українці займають перше місце за обсягами придбання польської житлової нерухомості. З 264 тис. кв. м, що в 2017-му скупили іноземці, 70 тис. кв. м дісталися українцям.
Таким чином, вони обійшли німців і британців – колишніх лідерів польського ринку.
Експерти стверджують, що в українців є три причини. Перша – купують житло під здачу в оренду, що приносить приблизно 7-8% річних по відношенню до інвестицій, а це досить високий відсоток як для країн Євросоюзу.
Друга – переїзд на постійне чи тимчасове місце проживання.
Третя – забезпечувати житлом дітей, які їдуть до Польщі вчитися.
“Новое время” зазначає, що і без українців польський ринок нерухомості на підйомі. За даними учасників ринку, з 2015 року зростання продажів квартир стало систематичним. Та й перша половина 2018-го підтвердила, що попит на первинному ринку не слабшає.
У цьому сегменті Польща зберігає лідерство в країнах Центральної і Східної Європи. Ось тому підтвердження: за останні п’ять років у цій частині світу зведено 1,5 млн квартир, з них майже 800 тис. (53%) — у Польщі, причому 6% з них — у Варшаві.
Таким чином, польська столиця перетворилася на найбільший ринок житла в регіоні. Нові часи приводять до Польщі новий клас покупців. В наші дні найпопулярніші квартири в Польщі — малометражки — 50-55 кв. м. Як для європейської столиці вони коштують недорого — в середньому € 70 тис.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас