Контрабанда лісу зменшилася втричі - ДФС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Контрабанда лісу зменшилася втричі - ДФС

Аграрний ринок
199
У фіскальній службі заявляють, що у липні контрабанда лісу з України зменшилася втричі.
Про це повідомляє прес-служба ДФС у середу, 8 серпня.
“Середньодобовий показник оформлення на експорт паливної деревини в липні поточного року зменшився майже в 3 рази порівняно з червнем. Так, у червні 2018 року в середньому протягом доби оформлялося в режимі експорт понад 2,8 тис. тонн вантажів, у липні цей показник скоротився до 1,5 тис. тонн, а за період з 23 липня (посилення заходів) по 6 серпня середньодобовий показник склав 0,8 тис. тонн. Отже середньодобовий експорт зменшено втричі порівняно з червнем”, – йдеться в повідомленні.
У ДФС зазначили, що основним ризиком при вивезенні лісоматеріалів є внесення недостовірних відомостей щодо характеристик товару у сертифікат про походження. Мова йде про підміну кодів. Наприклад, ліс кругляк, заборонений до вивезення, декларується як паливна деревина.
Протягом 7 місяців 2018 року митницями ДФС порушено 45 справ про порушення митних правил на загальну суму близько 40 млн грн.
У 2017 році кількість порушених справ склала 163 на суму 20 млн грн. Застосовано стягнень (штрафів та конфіскацій) на суму 2,6 млн грн.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас