До осені "Укрзалізниця" поділить поїзди на класи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До осені "Укрзалізниця" поділить поїзди на класи

Казна та Політика
1233
До кінця літа “Укрзалізниця” планує поділити поїзди на три класи — комфорт, стандарт та економ.
Про це в інтерв’ю “Ділу” повідомив начальник департаменту пасажирських перевезень далекого прямування “Укрзалізниці” Олександр Красноштан.
“Ми будемо готові до цього до кінця літа”, — заявив Красноштан.
Він зазначив, що на сьогоднішній день “Укрзалізниця” знаходиться на фінальній стадії узгодження змін з Мінінфраструктури.
“Ідея в тому, що якщо пасажир купує квиток на поїзд класу комфорт, він отримає новий вагон (термін служби до 10 років), біотуалети, кондиціонер і т. д. Це буде повний пакет послуг. Ми припускаємо, що в поїздах класу комфорт будуть тільки купе і СВ-вагони. Маршрутна швидкість у таких поїздах буде складати не менше ніж 70 км/год, це буде найбільш зручний час прибуття поїзда. У поїздах типу стандарт будуть допускатися плацкарти хорошого рівня, з кондиціонером, з біотуалетом. У цих поїздах буде швидкість менше, ніж 70 км/год. В економ-поїздах будуть вагони старші, можлива відсутність біотуалету і кондиціонера”, — розповів Красноштан.
Говорячи про вартість квитка, начальник департаменту пасажирських перевезень далекого прямування УЗ зазначив, що відомство планує саме регулювати ціну квитка на поїзди класу комфорт та стандарт, а регулювання ціни на поїзди класу економ залишити за державою.
“Якщо це вдасться, це будуть позитивні зміни як для пасажира, так і для УЗ, адже ми на багатьох напрямках хотіли б знизити ціну на квиток”,— повідомив Красноштан.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас