Укрнафта відновила видобуток чорного золота на 47 свердловинах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрнафта відновила видобуток чорного золота на 47 свердловинах

Енергетика
336
ПАТ «Укрнафта» відновила видобуток нафти на 47 свердловинах Луквинського і Гвиздецького родовищ на Надвірнянщині (Івано-Франківська область) після вимушеної зупинки 2 серпня через відсутність залізничних цистерн.
Про це повідомляє прес-служба компанії.
ПАТ «Укрнафта» відновила видобуток на 47 свердловинах Луквинського і Гвиздецького родовищ на Надвірнянщині (Івано-Франківська область) після вимушеної зупинки 2 серпня через відсутність залізничних цистерн для транспортування нафти. Завдяки втручанню керівництва ПАТ «Укрзалізниця» вдалося уникнути подальшої зупинки свердловин в регіоні і істотних виробничих втрат”, – йдеться в повідомленні.
Зупиняти видобуток на початку серпня компанія почала внаслідок гострого дефіциту цистерн, які повинна була поставити Укрзалізниця протягом липня і на початку серпня. У свою чергу, це призвело до затоварення резервуарного парку, де накопичилося близько 40 тис. тонн нафти.
“Дефіцит цистерн загрожував зупинкою 264 свердловин в регіоні, проте негативних наслідків вдалося уникнути”, – резюмують в Укрнафті.
Відзначається, що Укрнафта вимагає близько 170 цистерн на місяць для транспортування 10 тис. тонн нафти з Надвірної. На серпень заявлена потреба становить 310 цистерн внаслідок затоварення резервуарного парку. Зараз компанія вже отримала 134 цистерни і очікує поставки ще 180 цистерн.
“Надалі «Укрнафта» планує тісно працювати з «Укрзалізницею» над недопущенням повторення подібної ситуації в майбутньому”, – відзначають в компанії.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас