Amazon запатентувала AR-окуляри для стеження за співробітниками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon запатентувала AR-окуляри для стеження за співробітниками

Технології&Авто
622
Amazon раніше вже критикували за патент ультразвукового браслета, який відстежує рухи співробітників і в буквальному сенсі не дає їм почухати ніс без відома хазяїна. Тепер компанія подала нову заявку на патент, яка здається ще більш параноїдальною.
AR-окуляри теоретично повинні допомогти працівникам складів безпомилково орієнтуватися у величезних приміщеннях. Але роботодавець зможе стежити за кожним поглядом кожного співробітника. І паралельно навчати роботів, які незабаром будуть готові замінити найбільш ледачих.
AR-окуляри теоретично повинні допомогти працівникам складів безпомилково орієнтуватися у величезних приміщеннях, деякі з яких сягають 93 000 кв. м. Окуляри підключені до смартфону або планшету, який відправляє покрокові інструкції, як знайти той чи інший предмет на полицях, пише Gizmodo.
Виглядає це приблизно, як світ очима «Термінатора». Тільки замість зросту і ваги оточуючих або моделі мотоцикла, в окулярах відображається, наприклад, такий напис: «Тепер поверніть праворуч і візьміть товар у секції BIN 2456».
Проблема в тому, що за допомогою цих окулярів оператор може побачити складські приміщення очима людей. У комбінації з вбудованих технологій і датчиків QR-кодів в підлоговому покритті нові AR-окуляри дозволять Amazon відслідковувати швидкість пересування співробітників, їх точне місцезнаходження і навіть напрям погляду в момент, коли вони забирають товар з полиці.
Всі ці дані згодом можуть використовувати для навчання роботів, щоб повністю замінити ними робочих на складах компанії.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас