Русал Дерипаски законсервує завод через санкції США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Русал Дерипаски законсервує завод через санкції США

Фондовий ринок
814
Російська компанія “Русал” в серпні розпочала консервацію електролізних потужностей Надвоїцького алюмінієвого заводу, який працював з квітня на склад через санкції.
Про це “Інтерфаксу” повідомив представник компанії.
“Після введених OFAC санкцій Надвоїцький завод втратив ринки збуту і стабільні поставки сировини, продукція заводу виявилася незатребуваною, тому що виробництво було повністю орієнтоване на американський ринок. Тому з квітня 2018 року “НАЗ” працює тільки на склад, генеруючи значні збитки”, – сказав він.
“У зв’язку з ситуацією, в якій опинився НАЗ після введення санкцій, для того щоб знизити збитки, ОК “Русал” змушена почати в серпні консервацію електролізних потужностей НАЗа”, – додав представник компанії.
Як повідомлялося, 6 квітня у зв’язку з агресією РФ в Україні США запровадили санкції проти ряду російських бізнесменів, чиновників і компаній. Під обмежувальні заходи, зокрема, підпали “Русал” і En + Group Олега Дерипаски.
Мінфін США 23 квітня допустив пом’якшення санкцій проти “Русала”, якщо Дерипаска перестане контролювати компанію.
Тоді ж група компаній En +, що є контролюючим акціонером “Русала”, повідомила, що Дерипаска погодився покинути раду її директорів і готовий скоротити свою частку в ній нижче 50 відсотків. Однак в Мінфіні США заявили, що це безпосередньо не є підставою для виведення компанії з-під санкцій.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас