Reuters: "Газпром" припиняє позичати гроші через суди з "Нафтогазом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Reuters: "Газпром" припиняє позичати гроші через суди з "Нафтогазом"

Кредит&Депозит
776
Арешт активів “Газпрому” у Великій Британії в рамках суперечки з “Нафтогазом” обмежує російський концерн у залученні кредитів іноземних банків.
Про це повідомляє Reuters з посиланням на три джерела, знайомі з ситуацією.
“Програма позик “Гапромом” зупинена через ризик заморожування коштів, що перераховуються російському концерну”, – повідомило джерело.
Відзначається, що після арешту активів у Англії один з банків заморозив кредитну угоду до прояснення ситуації. Банк джерело не назвало.
Раніше “Нафтогаз” ініціював процес арешту активів “Газпрому” в Голландії, Швейцарії та Великій Британії.
Лондонський суд у червні ухвалив заморозити активи “Газпрому” у Великій Британії в рамках виконання рішення Стокгольмського арбітражу, за результатами якого російський газовий монополіст повинен виплатити Україні $2,56 мільярда.
“Газпром” з рішенням Стокгольмського арбітражу не згоден і намагається його оскаржити.
“Британський вердикт, швидше за все, налякав банкірів, які традиційно працюють з “Газпромом” на міжнародному ринку”, – сказав ще один співрозмовник.
“У моєму розумінні, під дію підпадають розрахунки іноземних банків, які йдуть через Лондон, але комплаєнс банків, зареєстрованих в інших юрисдикціях, може зайняти обережну позицію і теж блокувати операції навіть без прямої заборони”, – сказав він.
“Газпром” не відповів на запит Reuters.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас