Південна Корея хоче оподаткувати Apple, Amazon і Google — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Південна Корея хоче оподаткувати Apple, Amazon і Google

Фондовий ринок
470
Південнокорейський уряд має намір оподаткувати глобальні компанії галузі інформаційних технологій. Нинішній стан справ, коли Google, Apple, Amazon та інші не платять податки з доходу, отриманого в Південній Кореї, викликає скарги з боку місцевих компаній, що бачать у цьому нерівні умови для ведення бізнесу.
Згідно з чинним законодавством, компанії повинні платити податки, якщо у них є «постійні місця діяльності» в Кореї. Офіси представництв розглядаються як «попередні або допоміжні місця діяльності», що звільняє глобальні компанії від необхідності подавати звітність та сплачувати податки.
Тим часом, масштаби діяльності таких компаній дуже великі й постійно зростають, оскільки Південна Корея розглядається як привабливий ринок. Наприклад, компанія Amazon активно орієнтується на корейський ринок, підтвердженням чого можна вважати хоча б запровадження безкоштовної доставки замовлень. Компанії Google і Apple отримують величезний прибуток за рахунок продажу додатків.
«Враховуючи особливості цифрової економіки, необхідно розширити концепцію постійних місць бізнесу, щоб уряд міг отримати повноваження стягувати з них податки», — таку точку зору висловив Чонг Ан-сан (Ahn Jeong-sang), радник з питань політики правлячої Демократичної партії Кореї.
Міністерство економіки і фінансів підтвердило, що його представники беруть участь в робочій групі, яка зайнята обговоренням можливих змін у податковій політиці.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас