Німецький бізнес іде з Ірану через санкції США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецький бізнес іде з Ірану через санкції США

Світ
337
Компанії Німеччини поступово згортають поставки в Іран і йдуть з цього ринку через відновлення американських санкцій відносно ісламської республіки, заявив експерт Федерального об’єднання торгово-промислових палат Німеччини (DIHK) Фолькер Трайєр в інтерв’ю газеті WAZ.
За даними DIHK, експорт з Німеччини в Іран в січні-травні 2018 року скоротився на 4%, тоді як у 2017 році в цілому спостерігалося зростання на 16%, передає Deutsche Welle.
Негативна тенденція зберігається і зараз, повідомив експерт Ф. Трайєр.
“В останні роки близько 120 німецьких компаній навіть відкрили в Ірані власні представництва, а тепер багато звідти йдуть”, – сказала представник DIHK.
Відтік німецького бізнесу з Ірану пов’язаний, насамперед, з санкціями, про відновлення яких заявив у травні президент США Дональд Трамп. Перший раунд американських санкцій відновлено з 4 серпня, другій очікується в листопаді. При цьому держсекретар США Майк Помпео заявив, що США мають намір ввести проти Тегерана навіть більш жорсткі санкції, ніж ті, які існували до підписання в 2015 році міжнародної угоди з іранської ядерної програми.
“Навіть фірми, які не постраждали від санкцій США безпосередньо, наприклад, ті, що працюють у сфері медичного обслуговування або не ведуть бізнес на території Сполучених Штатів, зараз не можуть знайти банк, який би забезпечував здійснення операцій в Ірані”, – зазначив Ф. Трайєр.
За його словами, якщо найближчим часом не буде знайдено рішення, можна очікувати повного припинення експорту в Іран і остаточного виходу з цієї країни німецьких компаній.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас