Вчені створили кольорову штучну електронну шкіру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені створили кольорову штучну електронну шкіру

Технології&Авто
223
Китайські вчені створили на основі графену кольорову штучну електронну шкіру, яка може функціонувати як натільний електронний пристрій для моніторингу стану здоров’я.
Про це повідомляє Сіньхуа.
В електронній шкірі, що отримала назву e-skin, використовується тонкий і гнучкий електронний матеріал, який імітує шкіру людини і може відчувати тиск, температуру і натяг.
Графен – надтонка речовина, що відрізняється чудовою гнучкістю і провідністю, є ідеальним матеріалом для електронної шкіри.
Вчені з китайського університету Цінхуа продемонстрували графенову електронну шкіру із застосуванням технології лазерного скрайбування. За допомогою води електронна шкіра може переноситися не тільки на тіло людини, але і на інші об’єкти, такі як листя і шовк.
Електронна шкіра може бути прикріплена до людської шкіри, а також до масок або горла для вимірювання сигналів тіла, включаючи дихання, серцебиття і голос.
Вона проявляє високу чутливість і довготривалу стабільність, витримує високу температуру і зручна для носіння.
За допомогою технології лазерного скрайбування електронна шкіра може бути виготовлена за індивідуальними параметрами, що підвищує перспективність новинки з точки зору комерціалізації.
Вчені переконані, що електронна шкіра має колосальні потенційні можливості для застосування в галузі охорони здоров’я і штучного інтелекту.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас