Nissan знайшла нового китайського покупця підрозділу автомобільних акумуляторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nissan знайшла нового китайського покупця підрозділу автомобільних акумуляторів

Фондовий ринок
214
Друга за розміром автомобілебудівна компанія Японії Nissan Motor Co. знайшла нового покупця в Китаї для підрозділу з випуску автомобільних акумуляторів через місяць після того, як вона відмовилася від планів продати цей бізнес китайському інвестфонду GSR Capital.
Підрозділ буде проданий китайській Envision, що спеціалізується на використанні відновлюваних джерел енергії, йдеться в повідомленні Nissan.
Після завершення угоди Nissan збереже 25% акцій нової юрособи.
“Угода дозволить Nissan сконцентруватися на розробці і виробництві передових електромобілів”, – наводяться в прес-релізі Nissan слова директора з питань конкуренції Ясухіро Ямауті.
Сума угоди та інші умови не розголошуються. В її периметр входить спільне підприємство Automotive Energy Supply Corporation (AESC), створене Nissan і NEC в 2007 році, а також дочірня компанія з виробництва електродів для акумуляторів – NEC Energy Devices. Крім того, вона включає виробничі операції Nissan в американському штаті Теннессі і у Великій Британії.
Сторони мають намір завершити угоду до кінця поточного фінансового року в Японії, який завершується 31 березня 2019 року.
Підрозділ виробляє батареї для електромобілів в США, Великій Британії та Японії. Голова Nissan Карлос Гон вже якийсь час планував продати його і купувати акумулятори у сторонніх виробників у Китаї і Південній Кореї, щоб підвищити гнучкість і поліпшити конкурентоспроможність витрат в цьому сегменті.
Французька Renault, партнер Nissan по альянсу, закуповує акумулятори для своїх електромобілів у південнокорейської LG Chem.
За даними ЗМІ, сума угоди з GSR, оголошена рік тому, становила близько $1 млрд. Nissan відмовилася від неї, оскільки китайській компанії нібито не вистачало коштів для фінансування такого значного придбання.
Виробництво акумуляторів вважається однією з найбільш швидкозростаючих галузей у світі, оскільки автовиробники активно нарощують випуск машин на електричних двигунах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас