З осені реальне зростання тарифів на залізничні перевезення досягло 40% - голова ФРУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З осені реальне зростання тарифів на залізничні перевезення досягло 40% - голова ФРУ

Фондовий ринок
127
З 31 жовтня минулого року по 28 липня 2018 року реальне зростання тарифів на вантажні залізничні перевезення досягло рекордних 40%.
Про це йдеться в листі голови Ради Федерації роботодавців України Дмитра Олійника в.о. голови правління “Укрзалізниці” Євгену Кравцову.
“C 28 липня 2018 року видатки вантажоперевізників з використання вагонів “Укрзаліниці” зросли сумарно на 3,4 млрд грн в розрахунку на рік, що разом з індексацією залізничного тарифу на 15% з 31 жовтня 2017 року збільшує витрати вантажоперевізників на рекордні 40% менше ніж за останні 10 місяців”, – наголошується в документі.
Олійник нагадав, що 19 лютого була змінена процедура визначення плати за використання власних вагонів “Укрзалізниці”, що призвело до різкого збільшення витрат вантажоперевізників на 6,5 млрд грн на рік в розрахунку на рік.
Також з 28 липня ставки на використання власних вагонів “Укрзалізниці” були підвищені з 542 грн на добу без ПДВ до 600 грн на добу без ПДВ. За розрахунками профільної асоціації це збільшило витрати вантажоперевізників орієнтовно на 1 млрд грн на рік.
“Крім того, 28 липня 2018 року було введено так званий Тдод, що відповідно до пункту 2.4 Правил обчислення термінів доставки вантажів передбачає збільшення вартості розрахунку на використання вагонів “Укрзалізниці” на одну додаткову добу, які даються на операції, які пов’язані з відправленням і прибуттям, виключно тільки вантажу. Введення “Тдод” в кількості лише однієї доби збільшує вартість вагонів “Укрзалізниці” ще орієнтовно на 1,2 млрд грн на рік. Тобто введення цього коефіцієнта дає більше зростання витрат вантажоперевізників, ніж саме збільшення вартості користування вагонами”, – акцентує Олійник.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас