У Китаї банк видав перший кредит на блокчейні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї банк видав перший кредит на блокчейні

Технології&Авто
261
Сільськогосподарський банк Китаю, найбільший в КНР і четвертий за величиною активів в світі, за допомогою технології розподіленого реєстру видав кредит під заставу земельної ділянки. Це може знаменувати початок переходу всієї системи кредитування в Китаї на блокчейн. Влада вважає, що це може запобігти світовій фінансовій кризі.
Сільгоспбанк Китаю контролюється державою, тому його експерименти з блокчейном слід розглядати як частину політики влади КНР зі створення державної системи розподіленого реєстру.
Кредит на суму в юанях, еквівалентну $ 300 000, банк видав з метою «підтримки місцевого чайного виробництва» в провінції Гуйчжоу на південному заході країни. Заставою стала ділянка земель сільськогосподарського призначення, повідомляє Cointelegraph.
Щоб застосувати нову технологію, фінансовому гігантові довелося створити блокчейн-платформу за участю місцевих фермерів і сільськогосподарських кооперативів. Комп’ютери фермерів і місцевого відділення Народного банку Китаю і склали ланцюжок блоків, які підтверджують угоду.
Банку нова технологія гарантує, що закладена за цим кредитом ділянка землі не буде запропонована як застава за іншою позикою. Практика багаторазових застав одного і того ж майна дуже поширена в Китаї, вона стала чи не основною причиною гігантської кредитної бульбашки, яка може лопнути і обрушити китайську економіку, а слідом за нею і світову.
Тому блокчейн в Китаї розглядають як спосіб запобігти глобальній економічній кризі.
Експеримент з фермерами у віддаленій провінції повинен довести, що блокчейн надійно захищає від фінансового шахрайства.
У Китаї, де заборонені криптовалюти, блокчейн вважається однією з найперспективніших технологій. Наприклад, місцеві стартапи та чиновники за допомогою розподіленого реєстру збираються боротися з підробленими вакцинами. Ініціатива виникла після того, як одна з китайських фармкомпаній за сфабрикованими документами виробила і розповсюдила призначені для дітей вакцини від дифтерії, правця, кашлюку і сказу.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас