IBM запустила магазин блокчейн-додатків для банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IBM запустила магазин блокчейн-додатків для банків

Фондовий ринок
189
IBM і низка великих банків як і раніше плекають надії на широке впровадження блокчейна у фінансовій сфері.
Зарадити справі повинен магазин стандартизованих блокчейн-додатків LedgerConnect – там банкіри зможуть знайти варіанти застосування розподіленого реєстру – включно з перевіркою санккціонних списків, наприклад.
Партнером IBM в новому блокчейн-проекті виступив найбільший міжбанківський розрахунковий центр CLS, який в певні дні обробляє інформацію про транзакції на $3-4 трлн. Через CLS ІТ-гігант пропонує блокчейн-додатки консорціуму з дев’яти банків, серед яких Barclays і Citigroup. Поки що система працює в тестовому режимі.
Сервіс нагадує App Store або будь-який інший магазин інтернет-додатків. У IBM вважають, що звичний формат допоможе банкірам швидше адаптуватися до блокчейну.
Залишається неясним, які ще переваги, крім доступності додатків, дає нова технологія. Як відомо, блокчейн звинувачують в тому, що обробка в ньому транзакцій займає більше часу і обходиться дорожче в порівнянні з традиційними системами. Можливо, масштабний експеримент IMB допоможе розвіяти ці сумніви.
Представлено і блокчейн-додаток, який перевіряє, чи не перебуває контрагент банку в будь-яких санкційних списках.
«Отримуючи ці послуги в єдиній системі, фінансові організації зможуть зосередитися на профільних бізнес-завданнях, а не займатися самостійно розробкою блокчейн-рішень», – йдеться про переваги пропозиції від IBM і CLS в спільному прес-релізі.
Представники двох компаній також запевняють, що їхня платформа дозволить банкам заощадити, оскільки самостійна розробка блокчейн-додатків – заняття вельми дороге.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас