Середньоденні надходження від митниці зросли на 17% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Середньоденні надходження від митниці зросли на 17%

Казна та Політика
254
У липні середньоденні надходження від митниці зросли на 17%, в порівнянні з відповідним періодом минулого року.
Про це повідомив в.о. глави ДФС Мирослав Продан.
“За результатами липня митниці ДФС продемонстрували рекордні щоденні відрахування в бюджет. Середньоденний показник склав близько 1,5 млрд гривень. У порівнянні з відповідним періодом минулого року середньоденні надходження збільшилися на 17,3%”, – зазначив Продан.
За його словами, ще два роки тому середньоденні надходження від митниці становили 800-900 млн гривень.
Найбільша сплата до держбюджету традиційно забезпечується Енергетичною митницею ДФС, в якій зосереджений весь енергетичний блок.
“Енергетичною митницею адмініструється від 7 до 8 млрд грн щомісяця. Тобто близько 25% всіх надходжень від митного спрямування. Наступною у сплаті платежів йде Одеська митниця, Київська міська, Київська обласна, Дніпропетровська, Львівська, Харківська митниці. Це бюджетоформуючі митниці, які забезпечують близько 80% надходжень від митного спрямування до держбюджету”, – підкреслив Продан.
Він уточнив, що всього по податковому та митному напрямку, з початку року, сума, проадміністрована до державного бюджету, склала понад 400 млрд грн, що більш ніж на 60 млрд грн більше, ніж за відповідний період минулого року.
Глава ДФС підкреслив, що збільшення надходжень до бюджету вдалося досягти перш за все за рахунок детінізації економіки. Одним з факторів є боротьба з контрабандою, зупинка “сірих” і “чорних” схем, порушеннями митних правил.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас