Влада придумала новий спосіб впорядкувати парковки в центрі Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада придумала новий спосіб впорядкувати парковки в центрі Києва

Особисті фінанси
1145
Щоб водії не залишали машини в крайніх правих рядах на проїжджій частині, почали облаштовувати спеціальні «кишені» – заглиблення в тротуарах. Перші двадцять “кишень” вже з’явилися на вул. Богдана Хмельницького, а якщо експеримент вдасться, то їх почнуть робити і на інших вулицях, пише “Сегодня”.
Нові “кишені” на вулиці в основному одномісні, з боку тротуару вони огороджені залізними стовпчиками. Авто має заїхати в заглиблення і припаркуватися паралельно проїжджій частині. Один майданчик – одна машина. Лише навпроти будівлі “Нафтогазу” (Богдана Хмельницького, 6) зробили одну довгу “кишеню”: вона розрахована приблизно на шість автомобілів, в залежності від габаритів транспортного засобу.
У мерії уточнюють: “кишені” – це експеримент. За нормами облаштовувати їх можна, якщо ширина тротуару на житлових вулицях не менше півтора метри, а на магістральних – не менше трьох.
“Зараз ми вивчаємо, де ще можна їх обладнати. Уже обстежена перша зона паркування в центрі, приступили до другої. Але не факт, що техумови дозволять їх облаштувати масово. Вулиці та з’їзди були спроектовані і побудовані багато років тому і не були розраховані на сьогоднішнє навантаження”, – розповів заступник голови КМДА Дмитро Давтян.
Нагадаємо, в Києві за парковку автомобілів у недозволеному місці, відповідно до нового закону, будуть накладати штраф в більш ніж тисячу гривень. Про це заявив мер столиці Віталій Кличко, коментуючи набуття незабаром чинності закону про парковки.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас