У США заарештували трьох українських хакерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США заарештували трьох українських хакерів

Кримінал
704
Міністерство юстиції США повідомило про арешт трьох громадян України за підозрою в причетності до хакерського угруповання FIN7.
Відповідну заяву розміщено на сайті відомства, передає “Європейська правда”.
“Троє високопоставлених членів міжнародної кіберзлочинної групи, які працюють у Східній Європі, були арештовані і в даний час перебувають під вартою. Їм пред’явлені звинувачення в окружному суді США в Сіетлі”, – йдеться в повідомленні.
За інформацією міністерства, всі троє громадяни України – 44-річний Дмитро Федоров, 33-річний Федір Гладир і 30-річний Андрій Колпаков. Вони вважаються членами хакерської групи, широко відомої під назвою FIN7 (також групу називають “Carbanak” або “Navigator”).
У Мін’юсті США повідомили, що, як мінімум з 2015 року учасники Fin7 розпочали складну кампанію із застосуванням шкідливого програмного забезпечення, спрямовану на понад 100 компаній США, переважно в ресторанній, ігровій і готельній галузях.
Згідно з висновками звинувачення, FIN7 зламали тисячі комп’ютерних систем і вкрали мільйони номерів кредитних і дебетових карток клієнтів, які група використовувала або продавала для отримання прибутку.
Тільки в Сполучених Штатах FIN7 успішно зламали комп’ютерні мережі компаній в 47 штатах і окрузі Колумбія, вкрали понад 15 млн даних карток клієнтів з понад 6500 окремих торгових терміналів. Додаткові хакерські втручання відбулися за кордоном, в тому числі у Великобританії, Австралії та Франції.
Кожен з трьох українців звинувачується в 26 кримінальних злочинах, включаючи змову, дрібне шахрайство, злом комп’ютерних програм, шахрайство з доступом до пристрою і викрадення особистих даних.
У січні 2018 року, на вимогу посадових осіб США, за кордоном заарештували Гладиря і Федорова. Гладир був заарештований в німецькому Дрездені і зараз його утримують під вартою в Сіетлі до судового розгляду.
“Очевидно, що Гладир працював системним адміністратором FIN7, який, серед іншого, підтримував сервери і канали зв’язку, що використовуються організацією, і керував делегуванням завдань іншим учасникам схеми. Розгляд справи Гладиря заплановано на 22 жовтня”, – йдеться в повідомленні.
Федоров, який вважається хакером високого рівня, ймовірно контролював роботу інших хакерів. Він був заарештований в польському місті Бельсько-Бяла. Федоров перебуває під вартою в Польщі до його екстрадиції в США.
В кінці червня в іспанському місті Лепе заарештували Колпакова. Він також вважається одним з керівників групи хакерів. Колпаков перебуває в Іспанії, чекаючи запиту США про видачу.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас