Конкорд банк успішно пройшов чергові перевірки НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конкорд банк успішно пройшов чергові перевірки НБУ

Особисті фінанси
200
Конкорд банк успішно пройшов чергові перевірки НБУ
За результатами чергової перевірки українських банків Національним банком України у липні 2018 року, підтверджено статус АТ «АКБ «Конкорд» як перевіреної та стабільної фінансової установи, яка відповідає чинним нормам законодавства, проходить всі планові перевірки Національного Банку України та інших державних органів.
А саме: згідно Довідки планової перевірки від 2017 року Національного Банку України щодо «Дотримання ПУБЛІЧНИМ АКЦІОНЕРНИМ ТОВАРИСТВОМ «Акціонерний комерційний банк «Конкорд» вимог законодавства, яке регулює відносини у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» ПАТ «АКБ «Конкорд» отримав наступний висновок: «враховуючи загальні результати перевірки, загальний рівень управління ризиками є задовільним».
Відповідно до Рішення Національного Банку України від липня 2018 року «Про результати оцінки стійкості ПАТ «АКБ «КОНКОРД» Правління Національного Банку України вирішило: «Затвердити результати оцінки стійкості, відповідно до якого ПАТ «АКБ «Конкорд» не потребує докапіталізації».
У той же час АТ «АКБ «Конкорд» готується до поступового збільшення власного капіталу з 200 млн. грн. до рівня у 300 млн. грн. з випередженням графіку, оскільки для цього є усі сприятливі умови (нагадаємо, згідно нових умов усі українські банки мають завершити докапіталізацію до 300 мільйонів гривень до липня 2020го року).
З початку року приріст власних карток MasterCard склав понад 42 . За останній рік кількість поточних рахунків клієнтів – юридичних осіб зросла майже на 40, кількість клієнтів – фізичних осіб зросла на понад 50%.
Банк дотримується усіх економічних нормативів встановлених Національним банком України. Станом на 01.07.2018 р. норматив достатності (адекватності) регулятивного капіталу Банку (Н2) складав 29,74% ( норматив – не менше 10,0 %).
Крім того, національним рейтинговим агентством Рюрік з 2015 року по поточний момент було підвищено рейтинг АТ «АКБ «Конкорд» з uaBBB до uaA- . На засіданні Рейтингового комітету від 20.06.2018 р. Національне рейтингове агентство «Рюрік» підтвердило АТ «АКБ «КОНКОРД» довгостроковий кредитний рейтинг позичальника на рівні uaА- інвестиційної категорії з прогнозом «стабільний». Серед основних чинників, що свідчать про стабільну діяльність Банку, агентство відмітило:
– Високі показники ліквідності. Станом на 01.04.2018 р. поточні зобов’язання Банку покривались наявними високоліквідними активами на 112,18%;
– Високий рівень захищеності активів власним капіталом. Станом на 01.04.2018 р. рівень покриття активів та кредитно-інвестиційного портфелю власним капіталом складав 31,47% та 49,40% відповідно;
– Прийнятна якість клієнтського кредитного портфелю. Станом на 01.04.2018 р. питома вага кредитів юридичним особам 1-6 класу складала 82% клієнтського кредитного портфелю;
– Прийнятна валютна структура клієнтського кредитного портфелю Банку. Станом на 01.04.2018 р. 84% кредитів було надано позичальникам в національній валюті, що знижує чутливість Банку до кредитного ризику, пов’язаного з девальвацією гривні та підвищенням боргового навантаження на позичальників;
– Високий рівень фінансової прозорості та інформаційної відкритості Банку, що знайшло своє відображення у детальному та комплексному розкритті інформації.
За матеріалами:
Конкорд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас